School programma

Algemene muzikale vorming (AMV)

  • Voor de leeftijd van 4 t/m 6 jaar
  • 10 lessen van 45 minuten.
  • Groepsgrootte: minimaal 4 tot maximaal 8 kinderen

Muzikale ontwikkeling is erg belangrijk voor de mens, dus waarom zou je niet willen beginnen op een jonge leeftijd? De cursus AMV, Algemene Muzikale Vorming, is speciaal bedoeld voor kinderen die voor het eerst kennis willen maken met muziek. De kinderen kunnen al vanaf 4 jaar meedoen en ze leren in groepsverband om te gaan met muziek.

Tijdens de AMV lessen zal er gebruik worden gemaakt van onder andere de volgende instrumenten: eitjes (shakers), tamboerijn, kleine bongo’s, xylofoon, agogo bells, fibraslap, ocarina.

Er zal met de kinderen worden gezongen en gedanst en spelletjes worden gespeeld. Ook leren de kinderen om hun eigen lichaam te gebruiken voor bodypercussie.
Verder wordt er tijdens de cursus gebruik gemaakt van papier, tekenpotloden en verf.
De laatste les zal worden afgesloten als een voorspeelmiddag.


Buiten schoolse opvang (BSO):

Speciaal voor BSO groepen heeft Muziekfactory twee programma’s samengesteld.

  • Ukelele groep: waar we een aantal liedjes gaan leren spelen op de ukelele. (± 8 deelnemers per groep)
  • Ritmische vorming (AMV) :vooral voor de jongste een erg leuke en leerzame activiteit waarin ritme centraal staat.

Voor meer info kunt u contact opnemen via het contact formulier ovv. BSO


Workshops:

  • De percussie workshop

De percussie workshop is een populaire workshop binnen ons aanbod omdat deze op eenvoudige manier laat zien hoe een groep hiërarchisch opgebouwd is. Het ritme onthuld teamstructuur en toon ons inzet, doorzettings vermogen, pofilering en leiderschaps kwaliteiten. De percussie workshop bestaat uit een 3 sessies.

In de eerste sessie wordt uitgelegd hoe we samen het ritme opbouwen en worden er minimaal 4 groepen gevormd. deze ritme groepen gaan vervolgens aan de slag met, het voor hun gemaakte, patroon en zorgen ervoor dat zij als groep, het ritme onder de knie krijgen.

In sessie twee komen de groepen samen en gaat men luisteren naar elkaars ritme waarna alle groepen tegelijk het ritme gaan spelen, hierbij houdt elke groep het eigen ritme vast terwijl we het isamenvoegen met de andere ritmes om tot een geheel te komen.

Sessie drie is de wissel en solo sessie, elk van de deelnemers mag een ritme voorkeur uitspreken en ruilen met een ander. Hierbij motiveren ze waarom ze deze wissel graag willen. Ook wordt er in deze sessie de kans geboden om op het eigen instrument een tegenritme (solo) te verzinnen die binnen het ritme past maar als solo opvalt.

Na afloop kan er een evaluatie volgen met de groep of een observatie rapport van de begeleider worden opgesteld.


 

  • Ukelele workshop

Deze workshop is zeer geschikt voor de kleinere gezelschappen en kan maximaal 8 deelnemers bevatten. In deze workshop gaan wij in drie blokken werken aan een lied.

  • Blok 1 – bevat de akkoorden die wij gaan gebruiken.
  • Blok 2 – gericht op samenspel en akkoord wisselen
  • Blok 3 – Werken naar een volledig doorspelen van het lied.