Basgitaar

De bas is de basis van een band. Het zware verdragende diepe geluid voel je in je lijf. De groove die de bas kan neerleggen is zo opzwepend dat het onmogelijk is om stil te blijven staan. De bas brengt mensen in beweging.
Of het nu een repeterende diepe bas lijn is of een speelse percussieve drive, de bas heeft een speciaal plekje in het hart van de muzikant.
Beleef zelf hoe de basgitaar jou in beweging zet. In de lessen gaan we jou stapsgewijs bekend maken met alle technieken van het bas spelen. de walking-bass, het slappen en plukken, het diepe grooven zijn zomaar een aantal technieken die je gaat leren. Ook de theorie laten we niet liggen en we zullen je alles over toonladders, ritme en harmonie├źn leren.

De lessen

De lessen worden aan de hand van jouw input opgezet. Wel is het zo dat een theoretische kennis zeer belangrijk is voor een bassist. Met een aantal simpele tips en goed uitgedachte oefeningen ben je deze theoretische basis in korte tijd meester.

Ritme

Ritme en timing zijn essentieel om het verschil te maken als bassist. In onze lessen besteden we hier veel aandacht aan. Het samenspel tussen de bas en de drums zijn van levensbelang voor een band. deze vormen de backbone van elke band. Het begrip van de verschillende maatvoeringen zullen wij dus uitgebreid behandelen.

Tijdens de lessen spelen we mee met de klassiekers om ritme gevoel, snelheid en groove te ontwikkelen. Waar wacht je nog op?! Geef je nu op voor een proefles bij Muziekfactory of schrijf je direct in voor een persoonlijk lesprogramma.

Ter inspiratie

Natuurlijk had ik hier de bekende helden kunnen plaatsen zoals Jaco Pastorius, Larry Graham, Bootsy Collins of Flea. Deze bas helden zijn ruimschoots beschreven vandaar hier een bijzondere bassist waarvan je heel veel baslijnen kent maar waarschijnlijk niet weet wie ze is.

Carol Kaye

Carol Kaye is een Amerikaanse basgitariste. Zij geniet vooral bekendheid door het grote aantal platen waarop ze heeft meegespeeld: meer dan 10.000 nummers, waaronder talloze Phil Spector-producties en nummers van The Beach Boys.

Wil je meer zien over deze bijzondere dame hier een link naar een lange documentaire over deze muzikant.