Ukelele

De Ukelele is een klein vier-snarig instrument met nylon snaren, dat lijkt op een mini-gitaar. Het lijkt een gitaar speciaal voor kinderen, maar dat is het zeker niet! Iedereen, van jong tot oud, kan dit vrolijke instrument makkelijk en snel leren bespelen.

Tijdens de lessen leer je allerlei liedjes spelen die leuk zijn op de ukelele. Daar horen ook popliedjes bij zoals bv; “I’m Yours” van Jason Mraz of “The Lazy Song” van Bruno Mars. Je leert liedjes begeleiden met slagjes en tokkels. Als je wat verder bent, kan je zelf een heel ukelele-repertoire opbouwen. Je krijgt de kunst onder de knie om aan te leren voelen welke liedjes goed klinken op de ukele.

Er zijn verschillende formaten zoals (van groot naar klein) de bariton, de tenor, de concert, de sopraan en de sopranino. Het meest populair zijn de concert en tenor. Deze zijn niet zo heel klein en geven daardoor meer speelcomfort. Toch kan je ook deze formaten nog makkelijk overal mee naar toenemen.

Samen ukelele leren spelen geeft ontzettend veel plezier. Met dit vrolijke instrument leer je met en van elkaar en je bouwt samen een repertoire op. Wie weet sta jij met jouw groep binnenkort op het podium!

De lessen kan je zowel met een eigen samengesteld groepje of alleen volgen. En dat kan bij mij op de muziekschool of online!

Klik hier voor de gratis online basis cursus ukelele.

Heb je nog geen ukelele? Ik kan je helpen! Speciaal voor jou heb ik een Ukelele Aankoop Checklist gemaakt. Deze checklist laat precies zien waar je op moet letten bij de aanschaf van jouw eerste ukelele. Om deze checklist te downloaden Klik je hier!

De uitgebreide ukelele cursus vind je in de webshop.

Wil je meer informatie? Meld je dan hier aan!.