Workshops

Percussie workshop

De percussie workshop is een populaire workshop binnen ons aanbod omdat deze op eenvoudige manier laat zien hoe een groep hiërarchisch opgebouwd is. Het ritme onthult teamstructuur en toont inzet, doorzettingsvermogen, pofilering en leiderschaps kwaliteiten. De percussie workshop bestaat uit 3 sessies van een uur.

In de eerste sessie gaan we samen een ritme opbouwen.  Er worden minimaal 4  gevormd, die aan de slag gaan met het onder de knie krijgen van hun eigen ritmepatroon.

In sessie 2 komen de groepen samen en gaat men luisteren naar elkaars ritme. Dan gaan alle groepen tegelijk het ritme spelen en gaan we alle verschillende ritmes tot één geheel brengen.

Sessie 3 is de wissel- en solosessie. Iedere deelnemer kiest een eigen ritme en mag deze wisselen met een andere deelnemer. Het gaat hierbij om het motiveren van de wissel. Ook biedt deze sessie de kans om op het eigen instrument een tegenritme (solo) te verzinnen die wèl binnen het ritme past, maar als solo toch opvalt.

Na afloop volgt er een evaluatie met de groep of stelt de begeleider een observatie rapport op.


Ukelele workshop

Deze workshop is zeer geschikt voor gezelschappen tot maximaal 8 deelnemers. We gebruiken hierbij verschillende soorten ukelele’s, waardoor er een goede balans ontstaat van lage, midden en hoge tonen. We werken in 3 blokken van 1 uur, met tussendoor steeds een pauze.

  • Blok 1: akkoorden
  • Blok 2: samenspel en akkoordwissel
  • Blok 3: lied spelen

Samenwerken en luisteren naar elkaar staan centraal bij deze workshop. Na deze workshop kan het gezelschap gezamenlijk een lied spelen

Deze workshop wordt afgesloten met een Ukelele certificaat.


Djembé workshop

In deze workshop van een uur, beginnen we met de basis aanslagen en het basis ritme. Vanuit dit hypnotiserende basis ritme maken we uitstapjes naar de diverse ritmes die we in deze workshop gebruiken. De uitdaging is om samen het ritme staande te houden. Zodra dit gebeurt, merk je dat iedereen op één lijn zit.

Terwijl de groep het ritme vasthoudt, krijgt ieder om de beurt ruimte om over het basis ritme te soleren. De uitdaging zit hier in het durven profileren.

Deze workshop is heel leuk om met kinderen op de basisschool te doen, maar het is ook heel geschikt als een break tijdens een lange vergaderdag.


Wil je meer informatie over één of meerdere workshops? Neem dan contact op.