Leer gitaar spelen

 

Elektrische gitaar

Elektrische gitaar bij MuziekfactoryDe elektrische gitaar is een veelzijdig instrument waarmee je van helder en klein tot scheurend groot speelt.

In de lessen leer je het instrument op alle manieren ontdekken. Gedurende de lessen ontdek je gaandeweg jouw voorkeur en stijl. Tijdens de lessen leer je verschillende akkoord zettingen en gaan we solo technieken doornemen zoals “tappen” en “arpeggio’s” . We nemen de tijd om toonladders te begrijpen en in te zetten in het soleren. Uiteraard doen we dit aan de hand van backing tapes en zo leer je de hits van toen en nu te beheersen. Omdat er veel speelstijlen zijn voor de elektrische gitaar, is het van belang dat je van tevoren enigszins weet waar jouw voorkeur ligt.

 

Inspiratie

 

 

Akoestische gitaar

Het ultieme instrument voor de Singer-songwriter of gewoon voor bij het kampvuur om de bekende hits spelen. Deze akoestische gitaar wordt ook wel western gitaar genoemd. Deze gitaar heeft stalen snaren en een goed volume.

In de lessen gaan we aan de slag met akkoorden en daardoor zal je al snel met het eerste liedje kunnen beginnen. Je leert onder andere hoe je de Capo gebruikt en hoe je moet tokkelen.

Wil je ook teksten leren schrijven? Kijk dan ook eens of de cursus Singer-songwriter iets voor jou is. Hier ligt het begin van een nieuwe carrière!

 

Klassiek gitaar

Deze gitaar is zeer geschikt voor kinderen! Verkrijgbaar in grote en kleinere maten.  Jonge leerlingen beginnen met simpele melodieën en daarmee bereiken ze snel resultaat in korte tijd. Dat houdt de motivatie hoog! 

Daarna beginnen we met het spelen van akkoorden en al spelend en zingend krijgt jouw kind een groot aantal liedjes onder de knie. Deze gitaar heeft een zacht volume en een mooie ronde klank.

 

 

Singer/songwriter

Zelf liedjes schrijven waarbij jij jezelf begeleidt op gitaar. Stap in de voetsporen van artiesten zoals Ed Sheeran, Nielson of Shawn Mendes. In de Cursus Singer-songwriter gaan we stap voor stap werken aan het schrijven van liedjes. Je leert hoe je de beste tekstopbouw toepast en hoe je een pakkend akkoordenschema maakt.

Deze cursus leert je in 6 lessen de basisprincipes en geeft jouw carrière een super start. Voor deze cursus is het van belang dat jij jouw instrument goed beheerst. Mocht je hier nog niet helemaal in thuis zijn begin dan eerst met de reguliere gitaarles.

 

Inspiratie