Leer gitaar spelen

 

Elektrische gitaar

Elektrische gitaar bij MuziekfactoryDe elektrische gitaar is een veelzijdig instrument waarmee je van helder en klein tot scheurend groot speelt. In de lessen leer je het instrument op alle manieren ontdekken. Gedurende de lessen ontdek je gaande weg jouw voorkeur en stijl. Tijdens de lessen leer je verschillende akkoord zettingen en gaan we solo technieken doornemen zoals “tappen” en “arpeggio’s” . We nemen de tijd om toonladders te begrijpen en in te zetten in het soleren. Uiteraard doen we dit aan de hand van backing tapes en leren we de hits van toen en nu beheersen. Omdat er vele speel stijlen zijn voor de elektrische gitaar is het van belang dat je van tevoren enigszins weet waar jouw voorkeur ligt.

Inspiratie

 


Akoestische gitaar

Het ultieme instrument voor de Singer-songwriter of gewoon voor bij het kampvuur de bekende hits spelen. Deze akoestische gitaar wordt ook wel western gitaar genoemd en heeft stalen snaren en een goed volume. In de lessen gaan we aan de slag met akkoorden leren en zullen zo snel als het kan met het eerste liedje beginnen. Ook gaan we het gebruik van de Capo uitleggen en natuurlijk gaan we tokkelen. Mocht jou ambitie groot zijn en wil je leren hoe je teksten schrijft? Kijk dan ook eens of de cursus Singer-songwriter iets voor jou is. Een nieuwe carrière? hier ligt het begin

 


Singer/songwriter

Zelf liedjes schrijven waarbij jij jezelf begeleid op gitaar. Volg in de voetsporen van Artiesten zoals Ed Sheeran, Nielson of Shawn Mendes. In de Cursus Singer-songwriter gaan we stap voor stap werken aan het schrijven van liedjes. Je leert hoe je de beste tekst opbouw toepast en hoe je een pakkend akkoorden schema maakt. Deze cursus leert je in 6 lessen de basis principes en geeft jou carrière een super start. Voor deze cursus is het van belang dat jij jouw instrument goed beheerst. Mocht je hier nog niet helemaal in thuis zijn begin dan eerst met de reguliere gitaarles.

 

Inspiratie

 


Klassiek gitaar

Deze gitaar is zeer geschikt voor kinderen aangezien deze in kleinere maten verkrijgbaar is. Met de kleinste leerlingen beginnen we met simpele melodieën en zorgen voor een hoog resultaat in korte tijd. Daarna gaan we beginnen aan het spelen van akkoorden en zullen we spelend en zingend een groot aantal liedjes onder de knie krijgen. Deze gitaar heeft een zacht volume en een mooie ronde klank.