Lessen

De les:

Muziek moet leuk zijn, daarom geven wij resultaat gericht les om de motivatie zo groot mogelijk te houden. Dus geen lange theorie periode waarin er niet of nauwelijks wordt gespeeld! Wij gaan direct aan de slag met het spelen van liedjes.

Uiteraard wordt er geluisterd naar de wens van de leerling en stemmen we het les programma af op deze wens.
De indeling en onderdelen van de les worden dus samen bepaald waarbij de docent de voortgang in de gaten houdt en zorgt dat de lessen een goed te volgen verloop hebben.

Voor de echte beginners hebben we natuurlijk een standaard beginners lespakket waarin alle basis aspecten van het instrument aanbod komen.
Wel blijft de vraag wat de ambitie is zodat we de lessen, waar mogelijk, aanpassen aan het doel.
In het basis lespakket vindt u de volgende onderdelen:

 

  • Akkoorden kennis
  • Ritme
  • Houding
  • Soleren
  • Slaggitaar
  • Stem technieken

 

Ukelele les

De Ukelele is een klein vier-snarig instrument met nylon snaren dat een beetje lijkt op een mini-gitaar. Het is een heel hoog klinkend instrument met een vrolijke toon dat eenvoudig is aan te leren. Je leert allerlei liedjes die leuk zijn op de ukelele. Daar horen ook popliedjes bij zoals bv I’m Yours van Jason Mraz of The Lazy Song van Bruno Mars. Je leert liedjes begeleiden met slagjes en tokkels.

Als je wat verder bent leer je een heel ukelele-repertoire opbouwen. De kunst is aan te leren voelen welke liedjes goed klinken op een ukelele. Er zijn verschillende formaten zoals (van groot naar klein) de bariton, de tenor, de concert, de sopraan en de sopranino. Het meest populair is de sopraan. Een van de leuke dingen van ukelele is dat je het instrument gemakkelijk overal mee naar toe kunt nemen terwijl gitaar vaak een heel gesjouw is. Als je als ukelele-speler samen speelt met bv een gitaar is dat heel mooi.
Als je nog geen ukelele hebt kan ik je adviseren bij de aanschaf van een ukelele.

Informatie over de tarieven, vindt u op de pagina Tarieven.


 

Muziektherapie

  • Muziek is universeel.

We merken dat personen met een verstandelijke handicap extra door muziek aangesproken worden.
Het is een dankbaar middel voor mensen die minder of niet woorden kunnen gebruiken om zich uit te drukken.
Muziek helpt ook voor het uiten of erkenning geven aan gevoelens en kan mensen doen uitleven.
Kortom: muziek is door haar laagdrempelig karakter een goede manier om contact te bevorderen of sociale vaardigheden te ontwikkelen.

  • Muziek draait om beleving.

Muziektherapie is veel meer dan muziek leren spelen. Het gaat veel meer over beleving, en sluit aan bij elk ontwikkelingsniveau.
In orthoagogische muzische vorming wordt wel de nadruk gelegd op het aanleren van een muziekinstrument leren bespelen.
Elk op zijn eigen niveau, met zijn eigen mogelijkheden en eigen interesses (via kleurensystemen, vereenvoudigde manier, andere accenten (bijvoorbeeld minder op houding, maar meer op beleving…)
Het grote belang van muziek lijkt dan ook te zijn dat ervaringen of belevingen die onbespreekbaar zijn, via de muziek toch tastbaar gemaakt kunnen worden.
Van daaruit kan men dan vaardigheden aanleren, kan iemand zich erkend en gehoord voelen, kunnen talenten zich ontwikkelen en mensen zich helemaal laten gaan en ontspannen.
Muziektherapie geven wij niet alleen op gitaar, bas en keyboards maar ook trommels en andere percussie instrumenten.

Voor personen met PGB is géén wachtlijst.

Aangezien muziektherapie maatwerk is, wordt het tarief bepaald naar aanleiding van uw specifieke wensen en zal na een maatwerk gesprek met u, nader worden bepaald.
U krijgt hiervan een offerte waarin u de kosten gespecificeerd kunt terug vinden.


Bandcoaching

wil je professioneler worden en/of tips krijgen voor je teksten, songstructuur en podiumpresentatie, meld je dan aan voor bandcoaching.
Je krijgt adviezen over onder meer het instuderen van covers en het schrijven van je eigen nummers.
Bandcoaching geeft je hulp bij de voorbereidingen van een studio-opname.

Je kunt ook kiezen voor een meer gerichte aanpak, waarbij bijvoorbeeld de docent naar de repetitieruimte van je band komt op jullie vaste oefendag.
Met bandcoaching doe je veel ervaring op en neem je een grote stap naar een mooie toekomst voor je band!

Ook op het gebied van techniek wordt het nodige behandeld. zo wordt er aandacht besteed aan een goede monitor mix en backline plaatsing op het podium.

Het gebruik en plaatsen van microfoons wordt behandelt zodat je zonder problemen de juiste microfoon inzet!

Bandcoaching zorgt er voor, dat jouw band met een voorsprong begint!

Informatie over de tarieven, vindt u op de pagina Tarieven.