Singer-songwriter

Schrijf jij een wereld hit?

Zelf liedjes schrijven waarbij jij jezelf begeleid op gitaar. Volg in de voetsporen van Artiesten zoals Ed Sheeran, Nielson of Shawn Mendes. In de Cursus Singer-songwriter gaan we stap voor stap werken aan het schrijven van liedjes. Je leert hoe je de beste tekst opbouw toepast en hoe je een pakkend akkoorden schema maakt.

Deze cursus leert je in 6 weken de basis principes en geeft jou carrière een super start. Voor deze cursus is het van belang dat jij jouw instrument redelijk tot goed beheerst. Mocht je hier nog niet helemaal in thuis zijn begin dan eerst met de reguliere gitaarles.

De cursus

Deze cursus is speciaal ontwikkeld om binnen een korte tijd een goede song te leren schrijven. De cursus singer-songwriter bestaat uit 6 bijeenkomsten van 1,5 uur en wordt afgesloten met een demo opname van jouw song. Deze krijg je na afloop van de cursus samen met het certificaat. Ook is het mogelijk om jouw song tijdens de reguliere seizoensafsluiting van alle cursisten van Muziekfactory te laten horen aan het publiek.

Inhoud van de cursus

Omdat iedereen een andere stijl en een ander niveau heeft, omdat iedereen andere wensen heeft en tegen andere problemen aanloopt, wordt er tijdens deze cursus één op één en op maat gewerkt aan de eigen liedjes. Er wordt gekeken naar songstructuren, akkoordenopbouw, rijmschema’s, teksten en taalgebruik, zang, harmonieën, melodieën, uitspraak, speeltechniek, vocabulaire, thematiek en het ontdekken en vormen van jouw unieke stijl.