Ukelele

Sopraan ukelele leer in twee uur een liedje spelenDe Ukelele is een klein vier-snarig instrument met nylon snaren dat lijkt op een mini-gitaar.

Het is een heel hoog klinkend instrument met een vrolijke toon en is eenvoudig is aan te leren. Je leert allerlei liedjes die leuk zijn op de ukelele. Daar horen ook popliedjes bij zoals bv; “I’m Yours” van Jason Mraz of “The Lazy Song” van Bruno Mars. Je leert liedjes begeleiden met slagjes en tokkels.
Als je wat verder bent leer je een heel ukelele-repertoire opbouwen. De kunst is aan te leren voelen welke liedjes goed klinken op een ukelele. Er zijn verschillende formaten zoals (van groot naar klein) de bariton, de tenor, de concert, de sopraan en de sopranino. Het meest populair is de sopraan. Een van de leuke dingen van ukelele is dat je het instrument gemakkelijk overal mee naar toe kunt nemen terwijl gitaar vaak een heel gesjouw is.

De Ukelele is zeer geschikt voor groeps les, samen met anderen leer je het instrument beheersen en bouw je een repertoire op. Wie weet sta je met jouw groep binnenkort op het podium.