Workshops

Percussie workshop

De percussie workshop is een populaire workshop binnen ons aanbod omdat deze op eenvoudige manier laat zien hoe een groep hiërarchisch opgebouwd is. Het ritme onthuld teamstructuur en toon ons inzet, doorzettings vermogen, pofilering en leiderschaps kwaliteiten. De percussie workshop bestaat uit een 3 sessies van een uur.

In de eerste sessie wordt uitgelegd hoe we het ritme samen gaan opbouwen en worden er minimaal 4 groepen gevormd. deze ritme groepen gaan vervolgens aan de slag met het voor hun gemaakte patroon en zorgen ervoor dat zij als groep het ritme onder de knie krijgen.

In sessie twee worden de groepen samen en gaat men luisteren naar elkaars ritme waarna alle groepen tegelijk het ritme gaan spelen, hierin het eigen ritme vasthouden terwijl we het inpassen met de andere ritmes om tot een geheel te komen.

Sessie die is de wissel en solo sessie, elk van de deelnemers mag een ritme voorkeur uitspreken en ruilen met een ander. Hierbij motiveren ze waarom ze deze wissel graag willen. Ook wordt er in deze sessie de kans geboden om op het eigen instrument een tegenritme (solo) te verzinnen die binnen het ritme past maar als solo opvalt.

Na afloop kan er een evaluatie volgen met de groep of een observatie rapport van de begeleider worden opgesteld.


Ukelele workshop

Deze workshop is zeer geschikt voor de kleinere gezelschappen en kan maximaal 8 deelnemers bevatten. In deze workshop gaan wij in drie blokken werken aan een lied.

  • Blok 1 bevat de akkoorden die wij gaan gebruiken.
  • Blok 2 is gericht op samenspel en akkoord wisselen
  • Blok 3 Werken naar een volledig doorspelen van het lied.

Door het gebruik van diverse soorten Ukelele’s krijgen we een goede laag mid en hoog balans.

Samenwerken en luisteren naar elkaar staan centraal bij deze workshop.

Deze workshop wordt afgesloten met een Ukelele certificaat.


Djembé workshop

Vanuit het hypnotiserende basis ritme maken we uitstapjes naar de diverse ritmes die we in deze workshop gebruiken. De uitdaging is om samen het ritme staande te houden. Zodra dit gebeurt merk je dat iedereen op één lijn zit.

We beginnen met de basis aanslagen en het basis ritme, terwijl de groep het ritme vasthoudt krijgt ieder om de beurt ruimte om over het basis ritme te soleren…profileer en verbaas jezelf.

Na afloop kan er een evaluatie volgen met de groep of een observatie rapport van de begeleider worden opgesteld.